רגי

רגישות לחלב

 

רגישות ללקטוז ומוצרי חלב

יותר מ 15% מהאוכלוסייה רגישים ללקטוז- סוכר החלב, ברמות שונות. רובם סובלים בשקט ואינם מבינים מה קרה? הרי תזונתם לא השתנתה, אבל הם חווים כאבי בטן, נפיחות וגזים מצריכת מוצרי חלב. אז מה זה בדיוק אי סבילות ללקטוז? ומה ניתן לעשות כדי לסבול פחות?           

כיצד פועלת השיטה?  

רגישות לחלב היא תגובה לא טובה של מערכת העיכול לסוכר החלב או בשמו האחר- לקטוז.
רגישות זו מתאפיינת בהפרעות עיכול משתנות המופיעות בתגובה לצריכת לקטוז מעל כמות מסוימת, השונה מאדם לאדם.
לאנשים רגישים לרוב, נדרשת כמות גדולה מ 6-12 גרם לקטוז כדי לפתח סימני אי סבילות.

עוצמת אי הסבילות לחלב היא מאוד אינדיווידואלית וכל אדם צריך למצוא ולגלות מהם הגבולות של צריכת הלקטוז שלו:
יש אנשים שמעט חלב בקפה עושה בעיות ויש כאלו שלא.
יש כאלו שכף קוטג' לא עושה כלום.
יש כאלו שלא יכולים להשתמש בחלב עצמו בכלל אבל כף קוטג' לא עושה בעיה.

מה מרגישים כשיש רגישות לחלב?

במצבים של רגישות קלה נראה:

  • אי נעימות בבטן, יציאות מרובות או רכות, נפיחות בבטן וגזים שנוצרים לאחר צריכת לחלב ומוצריו.

במצבים חמורים יותר יכולים להופיע:

  • שלשולים עם דחיפות לשירותים וכאבים בבטן התחתונה מלווים ברעשים מהבטן.

  • יופיעו סימפטומים  גם לאחר צריכה מתונה של חלב: המעט חלב ניגר  בקפה יעשה תופעות או שפרוסה מגבינה צהובה.

מה קורה בעצם?

רגישות ללקטוז נגרמת בגלל הפחתה הדרגתית, או חוסר  באנזים הלקטאז – האחראי על פירוק מולקולת הלקטוז במעי לשני מרכיבים שונים אותם הגוף סופג בקלות.
חוסר בלקטאז נוצר כאשר רירית המעי נפגעת פעמים רבות לאחר זיהומים. או בעקבות הפרשת אנזים נמוכה שלרבות פוחתת עם הגיל (45-40  ואילך).

הטיפול המשולב בביו-רזוננס ורפואה סינית מאפשר לזהות מהו הגורם ולטפל בו
פעמים רבות אני נתקל באנשים שנמנעו ממוצרי חלב לתוקפות ממושכות ולאחר טיפול קצר חזרו לאכול מוצרי חלב ללא בעיה. יתרה מזאת תסמינים נלווים של עייפות, חולשה, כאבי בטן והפרעות עיכול נפתרו גם כן.

מה ניתן לעשות בינתיים?

 ניתן לשלוט בכמות הלקטוז שאנחנו אוכלים ולחיות עם הרגישות בשלום יחסי.

  • על ידי הימנעות או הפחתה של צריכת מוצרי חלב.
  • ניתן לבחור מוצרים מופחתים בלקטוז המבחר הוא רב (ראו מגוון בטבלה למטה).
  • במקרים של רגישות גבוהה ניתן לצרוך תוסף של אנזים הלקטאז בעת אכילת מוצרי חלב ובכך להקל על סבל מיותר.

קחו בחשבון שהרגישות למוצרי חלב מהווה אינדיקציה לדלקתיות במעיים ,זיהום או חסר באנזימים. בהם ניתן לטפל בקלות ובעקבות כך גם הרגישות  פעמים רבות נעלמת.

מה הם מוצרים דלי לקטוז?

מוצרים דלי לקטוז הם בעצם מוצרי חלב בהם כמות הלקטוז נמוכה באופן טבעי או מוצרים בהם פורק הלקטוז למרכיביו באופן מכאני כדי לאפשר לאלו בעלי רגישות לעכל אותם בקלות.
(ערכי הסוכר במוצרים דלי לקטוז נשמרים כפי שהם ואינם עדיפים או מותאמים יותר לסוכרתיים).

לפניכם טבלה המציינת את כמות הלקטוז השונה במוצרי חלב נפוצים של חברות שונות.
שימו לב שיש פתרונות נהדרים שכדאי מאוד לאמץ ובכך להקל על מערכת העיכול ביום יום

 

מוצרים

חברה

כמות הלקטוז ל100 גרם

כמות לקטוז ליחידה

גלידה חלבית

 

 21

3 כדורים  – 29 גרם לקטוז

משקה אקטימל בטעם טבעי         

שטראוס

15.1 שווה ליחידה

יחידה 15

עמק ביס  5 %     

תנובה

5.7

 

חלב מועשר בסידן 1% שומן          

יוטבתה

5.3

כוס  15.7 גרם

יוגורט דנונה ביו טבעי 3%             

שטראוס

5.3

גביע 10.6 גרם

חלב 1%  שומן 

תנובה

4.8

 

שמנת חמוצה 9%                        

תנובה

4.8

גביע 9.6

גבינה לבנה סקי 0.5 % שומן 

שטראוס

4.8

 

יוגורט דנונה ביו טבעי 0% שומן

שטראוס

4.8

גביע 9.6

חלב מועשר סידן 3 % שומן 

תנובה

4.6

כוס 11.5

ריוויון 1 ליטר קרטון

תנובה

4.6

 

פיראוס  צפתית מעודנת  5 %

תנובה

4.5

9 קטן

שמנת לקפה

תנובה

4.4

 

יוגורט יופלה טבעי  0%  עד 3%   שומן

תנובה

4 גרם לערך

גביע 8 גרם

גיל  %3  שומן       

תנובה

3.5

7 גרם

אשל  4.5% שומן   

תנובה

3.5

7 גרם

גבינה לבנה 5 %     

תנובה

3.5

 

גבינה מלוחה פיראוס 16% שומן

תנובה

3.4

3.4

גבינת עזים 5% שומן

צוריאל

2.8

 

גבינת כנען 5 % שומן 

תנובה

2.6

 

קוטג'   5%   

שטראוס

2.4

 

קוטג'  '1-9%     

תנובה

1-1.5

 

גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן  משק

צוריאל

1.2

 

בולגרית פיראוס לא מעודנת  

תנובה

עד 1

בולגרית פיראוס לא מעודנת

 חלב 2% דל לקטוז 

תנובה

0.9

 

חלב עמיד דל לקטוז  3%

תנובה

עד 0.5

 

חמאה                          

תנובה

0.5

 

חלב דל לקטוז                   

תנובה

עד 0.5

 

גבינה דלת לקטוז            

תנובה

עד 0.5

 

גבינה צהובה עמק כל אחוזי השומן                          

תנובה

עד 0.5 

 

דיאט יופלה 0.5 % שומן בכל הטעמים 

תנובה

עד 0.5

 

יופלה 360 עם פרוביוטיקה

תנובה

עד 0.5

 

שוקו shok

תנובה

עד 0.5

 

חלב לילדים " דורה " קרטון

 

תנובה

פחות מ 0.2

 

 

  טיפים לרגישים ללקטוז

  • אם הבטן שלכם לא שקטה ביום יום, כדאי לעשות הפסקה עם מוצרי החלב למשך 10 ימים ולראות איך אתם מרגישים.
  • שימו לב – ככל שהגבינה קשה יותר היא מכילה פחות לקטוז. גבינות צהובות, גבינות מסריחות בגבינות פרמזן, קממבר וברי אחוז הלקטוז הוא נמוך.

כדאי לדעת – אם נרצה לדעת כמה לקטוז נמצא במוצרי חלב לבנים שאינם ממותקים. ניתן להסתכל ברשימת הרכיבים על כמות הפחמימות.
(לקטוז הוא סוכר החלב, לכן ברשימת הרכיבים סוכר מצויין כפחמימה. וכמות הפחמימה שווה לכמות הלקטוז במוצרי חלב לבנים שאינם ממותקים)

שיתוף:

מאמרים נוספים

חבל שתעזבו בלי שיפור במצבכם !

שילחו הודעה ואחזור אליכם בהקדם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות,
מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות, מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

דילוג לתוכן