כאבים בבטן התחתונה
כאבי בטן תחתונה הם נפוצים מאוד. הבנה מה קיים מתחת לכאב הבטן תעזור להבין מה נדרש כדי להיפתר מהכאבים.
כאב בטן תחתונה אבחון עצמי !
איפה כואב ? זו שאלה ראשונה בכל חקר תלונה על כאב בבטן.
כאשר אנחנו מדברים על כאב באזור הבטן רוב האנשים יצביעו על אזור גדול יחסית הנמשך ממפתח הלב עד לעצם מעל אזור הערווה .
כאב בטן אבחון עצמי : בפועל אנו נוטים לחלק את הבטן ל 3 חלקים עיקריים :
1. מהצלעות עד לאזור הטבור.
2. אזור הטבור וסביבתו הקרובה.
3. אזור מתחת לטבור ועד לעצמות האגן.
כאבי בטן תחתונה שנתייחס אליהם כאן הם בעיקר כאבי בטן באזור הטבור ומטה ועד מעל לעצם הערווה.
עכשיו אם אכלתם יותר מדי ? אכלתם משהו מקולקל ? אולי תפסתם ווירוס בבטן וכעת אתם סובלים מכאבי בטן לא נחמדים וזה משהו חדש שמפריע יום-ימים, אם כן אז הכתבה הזו פחות קולעת לכם.
כאן מדובר יותר על נושאים של כאבים באזור הבטן התחתונה שנמשכים מספר שבועות ויותר. אך אם אתם סובלים מכאבים חוזרים או ממושכים בבטן התחתונה כאבים כרוניים בואו נבין מה קורה שם בעצם ומה יכול להיות הגורם לכאבים באגן ובבטן התחתונה שלכם.
השאירו פרטים, ואחזור אליכם בהקדם:
או חייגו עכשיו ! 054-4518306
כאב בבטן התחתונה - אבחון לפי מיקום
כאבים באזור הבטן התחתונה וגם דקירות בבטן התחתונה יכולים לערב מספר רב של פתולוגיות כאן אתייחס לעיקריות שבהן:
כאבים בטבור כאב באזור הטבור – הטבור ואזור הטבור הוא מרכז הגוף ומרכז מערכת העיכול.
כאבי בטן באזור הטבור יכולים להגיע מהקיבה, התרסריון, מעי הדק והמעי הגס.
באזור זה נמצאים גם הלבלב והטחול, כאבים באזור הטבור בשל היותו מרכזי יכולים להגיע גם מהפרעות של הקיבה שלרוב נוטים להופיע ככאב מעל הטבור אך גם במרכזו וגם להיות קשורים לגורמים של בטן תחתונה המפורטים פה בהמשך שלרוב נוטים לגרום לכאב מתחת לטבור אך זה לא מחייב.
כאבי בטן תחתונה השייכים למערכת העיכול – באזור זה ממוקמים מספר איברים כמו מעי דק מעי גס, אפנדיציט, סיגמואיד, לבלב וטחול שיכולים לגרום להפרעות וכאבים. מחלות עיכול ותופעות רבות יכולות לגרום לכאב באזור הבטן התחתונה כמו: גזים, עצירות, דלקתיות, חסימת מעי, מעי רגיש, קרוהן, כיב מעי, קוליטיס, דברטיקוליס, אפנדיציטיס, השתפלות מעי, זיהום טפילי חיידקי פטרייתי, מחלות מין כאב ברחם ועוד…
כאבים של אפנדיציט נוטים להיות בחל הימני מתחת לפופיק של הבטן.
כאבים של מחלות מעי דלקתיות ודברטיקוליטיס נוטים להופיע יותר ככאבי בטן תחתונה צד שמאל למטה.
כאבים בבטן התחתונה בין באזור הפופיק ומטה נוטים לערב יותר את המעי הדק.
כאבים בבטן התחתונה נשים – גניקולוגים – כאבים מתחת לפופיק, מערבים את מערכת הרבייה הנשית רחם, שחלות, צוואר רחם וחצוצרות – לרוב נוטים להיות יותר מושפעים ממחזוריות הורמונלית של ימי המחזור או אצל נשים ומתבטא בכאב ברחם או כאב בשחלות בזמן ביוץ. כאבים באגן ובבטן התחתונה לאחר יחסים אינטימיים גם נכללים כאן.
כאב בטן תחתונה בין הפופיק לעצם האגן ומעט מטה בשני הצדדים מערב יותר שחלות וחצוצרות.
כאבים בבטן התחתונה מעל הערווה – או כאבים בבטן התחתונה באמצע קשורים יותר לאזור הרחם, נרתיק ושלפוחית שתן.
בעיות אורולוגיות ובדרכי השתן – המערבות את השלפוחית והכליות כמו מחלות מין, זיהומים בדרכי שתן בעיות פרוסטטה והקרנות מהאשכים.
כאבים אורתופדים – בהם מעורבים שרירים, גידים רצועות חיבור כמו הרניה טבורית \ מפשעתית, לפעמים יש חוסר איזון של המבנה והיציבה של האגן. זה יכול להיגרם אפילו מבעיות קרסול, ברכיים מפרק ירך וגב שבתגובה יכולים לגרום לכאבים באגן ובבטן התחתונה. לרוב כאבים אלו יותר יושפעו מפעילות ומנחים שונים של הגוף (לא פעם הגיעו אלי לטיפול על בעיות בטן והנושא נפתר בטיפולי בהסתכלות אורטופדית).
כאבים באגן ובבטן התחתונה בחלק התחתון של הבטן בחיבור לירך או בכפל הצידי בין האגן לערווה.
לכל בעיה יש מאפיינים שמדגישים אותה כשמבצעים אבחון עצמי או מקצועי, אם אתם סובלים מכאב בבטן התחתונה אבחון עצמי הוא שלב הכרחי
לבחון רגע מה אכלתי לפני ? האם שיניתי משהו ? מה קדם לזה ? זה מתבקש.
אך אם אתם רואים שהמצב נמשך ואינכם מתקדמים בלפתור אותו כי הכאב נוטה להשתנות או להופיע בתגובה למאכל שלא ברור לכם וגם ותדירות של יציאות או תופעות עיכול כמו נפיחות או גזים הופיע במקביל, יש מקום ללכת לאבחון מקצועי.גזי
איך מתחילים?
אבחון מעמיק
התאמת תוכנית הטיפול
טיפול וחיזוק
כאבים בבטן התחתונה - מה עושים?
הצעד הראשון במקרה של כל כאבים בבטן התחתונה שחוזרים על עצמם הוא פנייה לרופא על מנת שיאבחן ויציע טיפול לפתרון הבעיה. פעמים רבות הנושא מערב רופאים שונים, הפניות והמתנה רבה ולא תמיד נמצא פתרון ענייני לנושא.
את המפגש הראשון אני מתחיל בתשאול במטרה להבין לעומק את אופי הבעיה האם זה כאב חד או עמום ? האם זה מורגש כמו דקירות בבטן התחתונה, האם כאבי בטן מתחת לטבור מושפעים מאוכל? האם יש הפרעות עיכול נוספות? מה גורם להחרפה בכאבים באגן ובבטן התחתונה ? מה מקל על הכאבים? מתי כאב הבטן התחתונה נוטה יותר להופיע ומתי הוא נעלם. האם הכאב מעיר בלילה והאם קל-בטן או פתרון אחר יעיל ועוזר להפיג את הכאב ?
כל פרט נותן לי כיוון ומאפשר לבודד מספר אופציות לגורם לכאבי הבטן התחתונה אצל המטופל.
לאחר מכן אני מבצע בדיקה פיזית של הרפואה הסינית על ידי הסתכלות על הלשון דופק ולחיצות באזורים מסוימים בבטן כדי לזהות רפלקסים "שצועקים" ומראים לי איזה אזורים אינם מאוזנים.
ואחר כך אני מבצע בדיקה במכשיר ביו-רזוננס שלוקחת כ 40 דקות לערך במטרה לראות אם אני מזהה גורמים חיצונים או רגישות למוצרי מזון שונים שגורמים לכאבי הבטן התחתונה.
שילוב כל הכלים של האבחון מאפשר לי להבין איך אוכל לעזור למטופל ותוך כמה זמן אני מצפה לראות שיפור והתקדמות ברורה בכאבי הבטן התחתונה.
את הטיפול עצמו נתחיל כבר במפגש הראשון, בהתאם לאבחון ותוכנית הטיפול יינתן למטופל צמחי מרפא , המלצת תזונה, מכשיר לשימוש ביתי וטיפול בדיקור סיני על פי הצורך והיענותו של כל מטופל.
מניסיוני לרוב כאבי בטן תחתונה ניתנים להקלה ולפתרון ובטיפול נכון וקצת אורך רוח אפשר לפתור אתכם מכאבים באזור הבטן התחתונה שפוגעים באיכות החיים שלכם.
אני מזמין אתכם להשאיר פרטים או להתקשר ולהיפתר מכאבי הבטן שלכם 0544518306