מדד גליקמי - רמות סוכר בדם.

מדד גליקמי הוא סרגל יחסי, שבא להראות לנו איך משפיע פריט מזון שאכלנו, על רמות הסוכר שלנו בדם. במילים אחרות  כמה זמן עובר ממתי שאכלנו מוצר מסויים עד שהוא הופך גלוקוז זמין לגוף לשימוש שמסתובב בדם. אז למה זה חשוב לנו ?

מדד גליקמי

גלוקוז הוא הדלק שלנו

למען תפקוד טוב, הגוף דורש הספקה קבועה ורציפה של סוכר לדם. הסוכר הפשוט-גלוקוז או פרוקטוז הוא דלק שנדרש לכל תא ותא בגוף שלנו: שרירים מוח וכו'….
תזונה המכילה פחמימות פשוטות או סוכרים פשוטים, גורמת לעליה מהירה ברמות הסוכר בדם. בעקבות כך, הגוף מפריש את ההורמון אינסולין שגורם לסוכר בדם להיכנס לתוך התאים ולמאגרים, כך שבמהרה נוצר חוסר בסוכר זמין בדם.
כאשר הסוכר בדם נמוך הגוף מאותת לנו שהוא רוצה עוד על ידי הגברת תחושת הרעב.

כך נוצרת "טרפולינה" של עליות וירידות ברמת הסוכר בדם עם כל ממתק ,משקה מוגז ואפילו פירות שאנו אוכלים.

דבר שגורם  בטווח הקצר לנפילות עייפות, חוסר שקט, חוסר ריכוז, דחף למתוקים, רצון לקפה או שוקולד שיעוררו אותנו .
ובטווח הארוך גורם להשמנה, לסוכרת ולתסמונת המטאבולית.

צורה נכונה לספק לגוף את צרכיו היא לאכול מאכלים בעלי מדד גליקמי נמוך. הכוונה למאכלים אשר נדרש לגוף זמן לפרק או שילוב מרכיביהם אינו גורם לקפיצה חדה ברמת הסוכר בדם, אלא הפרשה של הסוכר לדם בהדרגה ולמשך זמן ממושך.

כך נישאר מרוכזים שבעים ובעלי אנרגיה למשך זמן רב.

מצורף כאן לינק לטבלה מורחבת של מוצרי מזון ומדד גליקמי שלהם :

שיתוף:

מאמרים נוספים

חבל שתעזבו בלי שיפור במצבכם !

שילחו הודעה ואחזור אליכם בהקדם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות,
מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות, מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

דילוג לתוכן