קונג'י דייסת אורז
קונג'י – זו דייסת אורז סינית טעימה מאוד וקלה להכנה. היא "ה" מתכון אורז לכאבי בטן כיוון שהיא קלה לעיכול וטובה למצבים בהם הבטן רגישה.
למה דייסת אורז ?
הסינים מייחסים לקונג'י סגולות ריפוי רבות:
הקונג'י הוא קל לעיכול, משפר את ספיגת המזון עוזר לאזן את הקיבה ולתחושת שובע. מפחית תאווה למתוקים, טוב לצרבות, לדלקתיות במעי ועוזר לתהליך החלמת כיבים במעי או בקיבה.
קונג'י נותן אנרגיה זמינה לגוף, הוא טוב לשלשולים, צואה רכה או למצבים בהם מערכת העיכול מעורערת.
כאשר מקוררים או מצוננים כדאי להוסיף קינמון.
ניתן להוסיף בטטה ותפוח מאודים וגם ניתן לטחון את הדייסה לגירסה יותר אחידה ומתאימה גם לתינוקות.
מתכון דייסת אורז לשיפור מערכת העיכול
רכיבים:
- 1 כוס אורז עגול לבן. (לא מלא ולא אורז בסמטי)
- 6 כוסות מים.
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה.
2. מעבירים לבישול באש קטנה ביותר אך דואגים שהמים יבעבעו ומבשלים למשך שעה-שעה וחצי או עד שהנוזל מסמיך לדייסה אורז מתפרק.
3. יש לערבב כל 10 דקות.
4. אפשר להמתיק בעזרת :
אגבה, סילאן דבש, סוכר דמררה מעט וניל. או להוסיף תפוח או אגס.
דייסת אורז לחימום ופינוק חורפי :
רכיבים:
- 1 כוס אורז עגול.
- 5 כוסות מים.
- 1כוס חלב אורז בטעם וניל.
- ניתן להוסיף קוקוס, קינמון, דבש פירות טריים ופירות יבשים.
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה.
2. גם כאן מעבירים לבישול באש קטנה ביותר אך יש לוודא שהמים יבעבעו ומבשלים למשך שעתיים שלוש או עד שהנוזל מסמיך מספיק ונראה כמו דייסה האורז מתפרק.
3. יש לערבב כל 10 דקות.
4. כדאי להוסיף קינמון פירות וצימוקים
חשוב לדעת !
- אפשר להכין כמות לשלושה ימים ולשמור במקרר. לחמם לפני האכילה.
- אפשר גם להכין חצי כוס אורז על 3 כוסות מים
בתאבון 🙂