חיידק הסלמונלה טיפול טבעי
סלמונלה – זיהום חיידקי במערכת העיכול הנפוץ ביותר בבני אדם, לרוב מתבטא ב "קלקול קיבה" שחולף מעצמו, אך אצל חלק מהאנשים זה פשוט נמשך… טיפול טבעי בחיידק סלמונלה.
מה זה סלמונלה ?
חיידק סלמונלה הוא חיידק מסוג מתג שלילי המשתייך למשפחת החיידקים Enterobacteriaceae . שנקראים גם קוליפורמים.
קיימים מעל 2000 זנים שונים,
סוגים ספציפיים של החיידק התאימו עצמם לבני האדם בכך שהצליחו עם השנים להערים על מערכת החיסון. אם נמצאתם חיוביים בבדיקת צואה דעו שניתן נטפל בחיידק באופן טבעי
חיידק הסלמונלה גורם בבני אדם ל 2 סוגי מחלות עיקריות:
טיפוס הבטן Typhoid Fever
זיהום הנגרם מ S.typhi או S.Paratyphi הדבקה בזנים אלו מוגבלת לבני אדם והיא גורמת למחלת טיפוס הבטן. זו מחלה סיסטמית קשה של מערכת העיכול שנפוצה כיום במדינות עולם שלישי, שם היא גורמת לתמותה רבה. אך בארץ מחלה זו נדירה מאוד ולכן בה לא נתמקד במאמר זה.
סלמונלוזיס – Samonella Gastroenteritis
זיהום הנגרם מהדבקה ב Salmonella Non Typhoid -SND חיידק סלמונלה שאינו מזן Typhi.S
זיהום זה גורם לרוב לקלקול קיבה שכולנו מכירים בשמו הרפואי סלמונלוזיס.
סלמונלה תסמינים
לחיידק סלמונלה תסמינים שונים
במצב האקוטי של הדבקה הם: כאבי בטן, חום, ושלשול מימי שלעתים מלווה בדם.
לפעמים מתלווים לכך כאבי ראש, בחילות, הקאות וצמרמורות.
הסכנה העיקרית היא מהתייבשות ואיבוד מינרלים חיוניים.
כמה זמן נמשך קלקול קיבה מסלמונלה ?
השלשולים נמשכים 3- 7 ימים ונוטים לחלוף בהדרגה.
הפרשת החיידק בצואה נמשכת מספר שבועות גם לאחר ההחלמה מהתסמינים, זהו השלב בו ניתן להדביק אחרים.
רוב האנשים שחולים בסלמונוזיס מחלימים בעצמם ואינם זקוקים לעזרה תרופתית לטיפול בסלמונלה. עם זאת הדבקה עלולה לסכן ילדים קטנים ,תינוקות, נשים בהריון ואנשים מבוגרים, אצלם מערכת החיסון מעט חלשה.
בקליניקה אני פוגש הרבה הדבקות של חיידק סלמונלה תסמינים והתגובה של הגוף פעמים רבות חלשה בהרבה וללא כל המופע הגדול של תסמינים סלמונלה כמו חום כאבי בטן ושלשולים, אלא יותר ביטוי של יום עד יומיים של יציאות רכות שלא בהכרח נותנים עליהם את הדעת. ואז בצורה מזדחלת מופיעים להם ואי נעימות בבטן, גזים, צואה רכה קצת, רעשים בבטן נפיחות בבטן ותחושות שלא היו לפני שהבטן לא מתפקדת טוב. זה מצב שמניסיוני מגיב טוב לטיפול בחיידק סלמונלה טיפול טבעי בו נסלק את החיידק ונחזיר את תפקוד מערכת העיכול לאיזון.
סלמונלה טיפול אצל הרופא
טיפול בסלמונלה בסוג המדובר הינו תומך בלבד למעט במקרים של התייבשויות.
טיפול אנטיביוטי לרוב אינו מומלץ לבוגרים כיוון שאינו מקצר את משך המחלה ועלול להוביל לנשאות כרונית, אך כן ניתן לבעלי מערכת חיסון חלשה.
השפעה של סלמונלוזיס לאורך זמן:
אנשים הסובלים משלשולים בעקבות סלמונלה לרוב מחלימים מהר, למרות שייתכן שתידרש תקופה של מספר חודשים עד שמערכת העיכול שלהם תשתקם לגמרי ותחזור לתפקוד תקין.
כ 5%-7% מהחולים בסלמונלוזיס עלולים לפתח תופעות של דיספפסיה ומעי רגיז.
לתקציר המחקר- לחצו כאן.
וחלק זעיר עלול לסבול מכאבי פרקים וקשיים במתן שתן – (תסמונת רייטר).
איך להיפטר מסלמונלה טיפול טבעי
אם הסימפטומים לא עברו, ואתם מרגשים שמערכת העיכול שלכם יצאה מאיזון מאז אותו קלקול קיבה.אם אתם שלילים לסלמונלה או שבבדיקת צואה יש לכם סלמונלה בצורה כרונית אני מזמין אתכם להגיע לטפל בסלמונלה טיפול טבעי ויעיל בצמחים ודיקור כדי לסלק את הסלמונלה ולחזק את מערכת העיכול שלכם.
חיידק סלמונלה דרך הדבקה
דרך ההדבקה בחיידק הסלמונלה היא בעקבות אכילה של מזון מזוהם.
הקפאה אינה פוגעת בחיידק ורק בישול מלא מעל 63 מעלות צלזיוס מחסל את החיידק לגמרי.
חיידק הסלמונלה נמצא במוצרי מזון שאנו קונים בסופרמרקטים המורשים בארץ, משרד הבריאות מודע לכך שכמות קטנה כמעט תמיד קיימת ולכן ממליץ על בישול מלא של מוצרים מין החי. וכך מסיר מעצמו את האחריות בנושא.
חיידק הסלמונלה נמצא לרוב במוצרי עוף, בשר בקר, ביצים ודגים. לכן בישול מלא שישמיד את החיידק והימנעות מבשר נא וביצה לא מבושלת הוא חיוני.
דרך הדבקה נוספת היא במגע עם הפרשות של אדם או בעל חיים הנושא את החיידק ומפיץ אותו.
קיים מצב שנקרא נשאות אסימפטומטית.
אדם נושא את החיידק לעיתים ללא אירוע ניכר של קלקול קיבה בעבר ואינו מפתח סימפטומים ברורים כמו שלשולים חזקים כאבי בטן וחום אלא מרגיש יחסית טוב. אך בצואה מופרש החיידק.
הסיבה לכך יכולה להיות שכמות החיידק לא הגיע למסה גדולה מספיק שתיצור תסמינים ברורים. אך אדם כזה יכול לעבוד בתחום ההסעדה, מזון או לעבוד עם אנשים ולהדביק אחרים.
כ5% מהאנשים שנדבקו בסלמונלה היו אסימפטומטיים ולא יפתחו סימני מחלה ברורים.
איך נמנע מהדבקה בסלמונלה ?
- יש לשמור על היגיינה והפרדה של משטחי עבודה בין בשר וביצים למוצרי מזון חיים כמו ירקות ופירות. מספיק מעט נוזלים מהבשר שנוגעים בירקות שמיועדים לסלט חי והחיידק יכול להגיע למערכת העיכול שלנו.
- יש לוודא שטיפה טובה של ירקות פירות עלים ירוקים ונבטים שעלולים להיות מזוהמים עוד בתהליך אריזה אחסנה או שינוע שלהם.
- חשוב לזכור כי יש לשטוף ידיים טוב עם סבון :
- לאחר מגע בבעלי חיים.
- לאחר יציאה מהשירותים.
- לאחר החלפת חיתולים.
איך להיפטר מסלמונלה ?
- לבשל ולחטא טוב טוב !
- יש לשמור על היגיינה והפרדה של משטחי עבודה בין בשר וביצים למוצרי מזון חיים כמו ירקות ופירות. מספיק מעט נוזלים מהבשר שנוגעים בירקות והחיידק יכול להגיע למערכת העיכול שלנו.
- טיפול טבעי בסלמונלה משלב שימוש בצמחי מרפא שהוכיחו עצמםפעמים רבות ועוזרים לסלק את חיידק הסלמונלה ולאזן את מערכת העיכול, בכך ניתן לפתור תופעות של כאבי בטן שלשולים, רעשים מהקיבה גזים ובעיות עיכול נוספות. מניסיוני עם החיידק טיפול סלמונלה טיפול טבעי ניתן לראות תוצאות טובות בזמן קצר, השלשולים פוחתים אי הנעימות מפסיקה ואיתם גם הגזים והנפיחות.
כתבות מהעיתון על סלמונלה וחיות אחרות באוכל שלנו:
- נובמבר 2022. ריקול בחומוס וטחינה צבר בשל הימצאות סלמונלה לחצו כאן.
- אפריל . 2022 הימצאות סלמונלה וריקול בקו ייצור של שוקולד עלית שוקולד פרה, וופלים, רבע לשבע, טעמי ועוד לחצו כאן.
- סלמונלה וקומבילובקטור בראש המצעד של גורמי קלקול הקיבה הנפוצים ביותר לחצו כאן.
- סלמונלה בעוף נא, למה אסור לשטוף ! לחצו כאן.
- שוב חשש לסלמונלה ! הפעם טחינה של רמי לוי יורדת מהמדפים לחצו כאן.
- כתבה המסבירה למה כדאי לרחוץ ירקות אבל עוף ובשר אסור ! לחצו כאן.
- שטיפת ירקות וליסטריה דווקא לחצו כאן.
- כתבה שמאששת את מה שידענו הרבה זמן – עוף הוא הגורם מספר 1 לקלקולי קיבה – לחצו כאן.
- כתבה על מחקר שקובע שאפילו בישול של 30 דקות ב 100 מעלות צליזיוס לא בהכרח הורג סלמונלה לחצו כאן.
- כתבה על תביעה של משווקי העוף בארץ על כך שהם משווקים עוף עם סלמונלה ביודעין ובאופן שיטתי – לחצו כאן.
- כתבה מספטמבר 2017 – "להשמיד מיד": 11 מיליון ביצים נגועות בסלמונלה מזן אלים יצאו לשוק- לחצו כאן או כאן או כאן.
- כתבה מדיון בכנסת בראש השנה 2015 וטרינר שופרסל בכנסת: "רוב העופות בישראל מכילים סלמונלה" לחצו כאן.
- כתבה על מזהמים בבשר ביקורת בריאות רשתות השיווק לפני חג הפסח 2015 : לחצו כאן .
- כתבה על זיהומים בבשר עוף בישראל מדצמבר 2013 : "הבדיקות של השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות מראות כי קרוב ל-90% מהעופות הנמכרים ברשתות המזון מזוהמים בחיידקי אי-קולי, ו-42.8% מהם בחיידקי סלמונלה, הגורמים בין היתר לדלקות בדרכי העיכול. מקורם של שני סוגי החיידקים הוא בצואה, והמשמעות היא שהבשר נוקה רק לכאורה." לכתבה המלאה לחצו כאן.
- לכתבה נוספת שפורסמה בשנת 2012 המתייחסת לזיהומים בבשר עוף ובשר בקר בקצביות מרשתות המזון המובילות בישראל: לחצו על תמונות הכתבה להגדלה !
- בכתבה כמעט בכל הקצביות שנבדקו ( שופרסל שלי, חצי חינם, רמי לוי ,מגה בול, כמעט חינם ) נמצא חיידק הסלמונלה בבשר זה או אחר ובכמות משתנה! זה אינו מצב חריג, אלא עובדה מוגמרת. משרד הבריאות "פותר את הבעיה" על ידי הוצאת הנחיה על בישול מלא של מוצרי מזון בסיכון להכיל סלמונלה.
- סרטון המראה כמה פשוט לתפוס חיידקים ממזון שעוד לא בושל – לחצו כאן
- ליסטריה בעונה החמה לחצו כאן