תולעים בבטן במעיים

תולעי מעיים הם טפילים שכיחים הפוגעים במיליוני אנשים ברחבי העולם. כ-30 אחוז מהאוכלוסייה כבר חוו אותם. ההידבקות בהם היא קלה, מהירה ונפוצה מאוד בקרב ילדים ובקרב הבוגרים סביבם. אמא אבא, סבא סבתא וגם אחים פעמים רבות נדבקים.

תולעים במעיים תולעים בבטן
לא תמיד ישנם ביטויים חריפים להידבקות בתולעים, אך תופעות כמו ירידה בתאבון, בטן נפוחה ורגישה, גרד, אנמיה וספיגה לקויה, יכולות להופיע. ברוב המקרים שבוגר מתלונן על בעיות בבטן הרופאים לא יחפשו תולעים, כאשר כן מבצעים בדיקות צואה בקופות החולים, רק ב-50 אחוז מהמקרים התולעים מתגלות.

תולעי מעיים מוגדרים כפרזיטים, הם ניזונים מהמארח ומקבלים הגנה בגופו, הם לא מהווים סכנה לחייו למעט במקרים חריגים, אבל בהחלט גורמות לבעיות והפרעות בריאותיות רבות.

קיימים כמה סוגי תולעים המדביקים בני אדם, אלו הם מספר דוגמאות נפוצות:

1. תולעי סרט – Taeniasolium tapeworm ההדבקה מתרחשת לאחר אכילת בשר נא או בשל מקורות מים הנגועים בתולעים או ביצים. הביצים שורדות זמן רב באוויר הפתוח כשבועיים בערך ויכולת להימצא על גבי צעצועים, מצעים, רהיטים וגם מתחת לציפורניים כך שהם מדבקות בקלות. אדם שנושא את התולעים ולא שותף ידיים טוב עם סבון לאחר הימצאותו בשירותים ימשיך להעביר את הביצים לסביבתו. לרוב ביציי התולעים מגיעות לפה ולמערכת העיכול משם נודדות למעי, שם הן בוקעות. התולעים מגיעות למעי הגס ולאזור פי טבעת מטילות בו ביצים ומתות.[[2344]]

2. תולעים עגולות – Ascaris lumbrioides נפוצות בכל העולם. לרוב לא גורמות לסימפטומים. ההדבקה מתרחשת על ידי אכילת פירות וירקות שנגועים בהם. הביצים גדלות במעיים של המארח יוצאות בצואה וכך מזהמות את האדמה. בתנאים מתאימים הופכות לזחלים ומזהמות פרטי מזון נוספים. לאחר שנאכלו, דרך המעי הם מגיעות לדם, למערכת הלימפה והריאות. מהריאות הם מגיעות ללוע משם למעי ושוב מייצרות ביצים. אם התולעת הגיעה לכבד או לטחול היא עלולה ליצור במקום דלקת שפוגעת בתפקוד האיבר ואף עלולה ליצור כאב.

3. תולעי שוט – whipworm ההדבקה מתרחשת על ידי אכילת מזון או מים מזוהמים או חשיפה לצואה מזוהמת. הדבקה גורמת לסימפטומים לא ספציפיים במערכת העיכול. בבדיקות הדם אפשר למצוא תאי דם לבנים ספציפיים (אאוזינופילים) גבוהים מהנורמה, אך לא חובה.

4. תולעי קרס – hookwormאלו תולעים קטנטנות, לא ניתן לראותם בעין. הן בעלות שיניים דמויות קרס הנתפסות על דופן המעי וניזונות ממנו. בשל הפציעה הנגרמת למעי המארח, הוא מאבד דם וברזל תהליך שגורם לאנמיה. ההדבקה יכולה להתרחש גם דרך העור מהליכה ברגליים יחפות בחוץ.

5. תולעי סיכה או תולעי מחט –  Pinworm Enterbiasis אלו התולעים הנפוצות ביותר בגני ילדים בעולם המערבי. ההדבקה מתבצעת על ידי הגעת הביצים למערכת העיכול דרך, מגע בידיים, מזון, מים וחפצים מזוהמים. הסימפטום הנפוץ והמוכר ביותר לתולעים אלו הוא גירוד באנוס, בעיקר בלילה אך, שליש מהאנשים לא ירגישו דבר. זמן הדגירה הוא בין 4-6 שבועות.

כפי שניתן לראות יש לא מעט סוגי תולעים ודרכים רבות להדבקה. לא את כל התולעים נרגיש או נדע להתלונן עליהם.

לכתבה מעיתון ידיעות אחרונות נמצאה תולעת גדולה באופן חריג ( כ 4 מטרים) במעי של אישה בת 76 שהתלוננה על כאבי בטן פה בישראל –  ליחצו כאן

הסימפטומים הנפוצים:

.

תולעים -אבחון וטיפול ברפואה המערבית:

האבחון מתבצע על ידי שליחת דגימת צואה למעבדה. אך רק בחצי מהבדיקות מאותרת התולעת. אצל ילדים, גם במקרים בהם נראו על ידי ההורים בעין. הרבה רופאים יודעים שצריך לבצע 3 בדיקות עוקבות לקבלת תוצאה נכונה, אך לרוב מסתפקים בדיווח ההורים. בנוסף עושים ספירת דם (מחפשים אחר שינוי באאוזינופילים).

הטיפול לרוב הוא מתן כדור אנטיביוטיקה, לכל בני המשפחה, מסוג ורמוקס vermox או מבנדזול Albendazole. הלקיחה מתבצעת בשני פעימות, כיוון שהתרופה הורגת תולעים בוגרות ולא את הביצים. אם מדובר בזיהום חוזר ונשנה, טיפול ניתן כל 6 חודשים עד פתרון הבעיה. חשוב להבין, הדבקה נוספת יכולה להתרחש מאוד מהר, עוד בתקופת הטיפול עצמו לכן חשוב לטפל בכל בני המשפחה.

טיפולים משלימים:
מגוון התרופות הטבעיות בכדי להיפטר מתולעים ולמנוע חדירה שלהם לגוף הוא גדול מאוד:

גרעיני דלעת, מיצוי אורגנו, שמן זרעי אשכוליות, שומר, שום בבליעה, אכילה או כנר בישבן. חליטת לענה, פורמולות סיניות, הומאופטיות ועוד…
חשוב לציין, שחלק מהשיטות טובות כמניעה ובחלקן לוקח זמן רב לראות תוצאות.

לרוב הבעיה כלל אינה חיסול התולעים, אלא בזיהוי  אם יש גורמים נוספים לבעיה בשלב הראשוני ולא לאחר סבל רב. בהמשך חיסול מהיר של הגורמים וטיפול נכון בנזקים שנותרו אחריהם, כך נשיג תפקוד תקין למערכת העיכול, ללא נפיחויות עייפות וכאבים.

בכל טיפול אצלי השלב הראשון הוא חיפוש אחר פרזיטים, חיידקים ווירוסים, שמחלישים את מערכות הגוף. כי לפני חיזוק הגוף שלנו על ידי פרוביוטיקה או אנזימים ותוספים שונים חשוב לנטרל את הגורם לבעיות הקיימות. לא בהכרח תולעים בלבד הם הבעיה. קיימים פרזיטים נוספים שעלולים להופיע יחדיו: אמבות, סלמונלה וחיידקים נוספים. לרוב בשל הימצאות המזהמים נוצרות הפרעות פיזיולוגיות במערכת העיכול, שיכולות בעצמם ליצור סימפטומים דומים, לכן אבחון וטיפול הוא חשוב. זאת הדרך הנכונה להשיג תוצאות טובות ומהירות שנמשכות זמן רב.

אל תבזבזו זמן רב וסבל רב, קיבעו פגישת אבחון, לאחר המפגש הראשון נדע מה היא הבעיה ואיך הכי קל לפתור אותה. בטיפול נכון, תוך פחות מחודש כבר תרגישו בשיפור.

  לשאלות נוספות וייעוץ התקשרו  054-4518306  !       

שיתוף:

מאמרים נוספים

חבל שתעזבו בלי שיפור במצבכם !

שילחו הודעה ואחזור אליכם בהקדם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות,
מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות, מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

דילוג לתוכן