הליקובקטר חיידק בקיבה - טיפול טבעי ללא אנטיביוטיקה

הליקובקטר פילורי – Helicobacter pylori  – זהו שמו של חיידק קטן הנמצא בקיבה אצל 50% מהאוכלוסייה. הוא מקושר לצרבת, כאבי בטן ונפיחות ולבעיות נוספות.

חיידק הליקובקטר הוא חיידק החי בקיבה שמתאפיין בעמידות גדולה ומסוגל בניגוד לחיידקים אחרים, לחיות בסביבה החומצית ועוינת של הקיבה.

הוא מפרק את מיצי הקיבה לאמוניה, שהינו חומר בסיסי וכך מגן על עצמו מחומציות הקיבה.
חיידק בבטן הליקובקטר, בעצם נדבק לרירית הקיבה וסביב מיקומו נוצרת תגובה דלקתית של רקמת הקיבה הגורמת לתופעות הלא נעימות בבטן ובמערכת העיכול.

הליקובקטר חיידק בקיבה

חיידק הליקובקטר טיפול טבעי

בקליניקה אני מציע להתמודדות עם חיידק הליקובקטר טיפול טבעי ושמסתכל על הנושא מזווית אחרת.

מניסיוני, הסימפטומים להם הוא גורם אינם מסתכמים בהפרעות ובעיות עיכול, אלא ישנן גם תופעות כרוניות שנלוות אליו כמו עייפות חזקה, חולשה משמעותית לאחר אוכל ובכלל, התנפחות של הבטן מעל הפופיק, כאבים, פריחות וגרד בגוף ובכפות הידיים, תחושת מחנק בגרון. לא פעם גורם חיידק הליקובקטר כאבי גב, ואצל אחרים עלול לגרום חיידק הליקובקטר כאבים בחזה, או ירידה במשקל.
חיידק בקיבה יכול לעורר מחלות מעיים כרוניות בזמן רגיעה ונוטה לפעול יותר במצבי מתח וסטרס רב לאחר תקופות של קונפליקט משמעותי, גירושים או אבל. בעיות ישירות ובעיות נלוות יפתרו כאשר הטיפול הוא נכון.

פעמים רבות למרות סילוק חיידק הליקובקטר בטיפול תרופתי, מטופלים רבים עדיין סובלים מכאבי בטן, נפיחות, גזים וצרבות. במצבים אלו ניתן לפתור את הבעיה על ידי טיפול שמטרתו לשקם את הרירית הפגועה ולהשיב לאיזון את מערכת העיכול. 
הליקובקטר אנטיביוטיקה תופעות לוואי

הליקובקטר פילורי הוא חיידק נפוץ מאוד וניתן לתת טיפול בהליקובקטר תופעות לוואי זניחות כאשר עושים את העבודה בסדר נכון.
במקרים כרוניים, חשוב לאחר נטרול החיידק ותמיכה בגוף להחלמה מלאה, לזהות את הסיבה שמאפשרת את ההדבקה כל פעם מחדש. חובה להתייחס לכך לחזק את הגוף ולבנות עמידות מהדבקה חוזרת.

אני מזמין אתכם לבוא לבדיקה ולטפל בהליקובקטר טיפול טבעי. שיפור  לרוב תרגישו כבר בשבועיים שלושה הראשונים. 

השאירו פרטים, ואחזור אליכם בהקדם:

או חייגו עכשיו ! 054-4518306

חיידק הליקובקטר תסמינים נפוצים

תהליך הדלקת עלול לגרום לאולקוס / כיב קיבה – זהו בעצם פצע בתריסריון או בקיבה.
 הליקובקטר תסמינים נפוצים הם: כאב בטן חזק בצד או בבטן העליונה שמופיע באותו מקום לרוב רום הקיבה ומושפע מאכילה וצריכת מזונות מסוימים. אך פעמים רבות ישנן גם תופעות שונות.

חיידק הליקובקטר תסמינים נוספים הם כאבי בטן חוזרים, צרבות, בחילות, אי נוחות בטנית, גזים רבים מאוד, נפיחות בטנית משמעותית לאחר אוכל, אנמיה ,חוסר ב- b12, ברזל, ריח מהפה וכן נשירת שיער. רק בעשור האחרון החלו הרופאים לאבחן את חיידק הליקובטר בהקשר לבעיות עיכול שאינן אולקוס, אך אין זו מגמה גורפת. חיידק  בקיבה נחשב כמעורב באופן עקיף ( בשל הדלקתיות הכרונית – גסטריטיס ) תהליך היווצרות סרטן הקיבה ולימפומה בקיבה. 

האם הליקובקטר מדבק ?

כן חיידק הליקובקטר מדבק. דרך ההדבקה אינה ברורה לגמרי, אך ידוע שחיידק זה מועבר מאדם לאדם דרך רוק ובמצבי היגיינה ירודים. כמו כן יודעים שבמידה והחיידק קיים בבטן אצל אחד מבני המשפחה, עולים הסיכויים למצוא אותו גם אצל בן בית נוסף.

אצל אנשים הסובלים מחומציות קיבה נמוכה, מבקע סרעפתי, חוסר באבץ או אנשים שלקחו תרופות להורדת חומציות קיבה לאורך זמן חיידק הליקובקטר מדבק יותר. בנוסף יש כאלו שאצלם החיידק בקיבה הליקובקטר מדבק בצורה שגרתית שחוזרת למרות הטיפול באנטיביוטיקה והם מתקשים להימנע ממנה.

חיידק הליקובקטר טיפול תרופתי

בשל עמידות זו של חיידק הליקובקטור, הטיפול המערבי בו הוא חזק ומתחלק למספר אופציות:

הטיפול המשולש : זהו טיפול קו ראשון, הכולל שני סוגי אנטיביוטיקה בשילוב של תרופה מפחיתת חומציות בקיבה ממשפחת הלוסק, אומפרדקס וקונטרא לוק, למשך 10 עד 14 ימים.

במקרים בהם זה לא עזר לחסל את החיידק בבטן ובבדיקה נוספת לאחר כ 3 שבועות נראתה פעילות של חיידק הליקובקטר. תינתן פעמים רבות הקומבינציה הבאה :

הטיפול המרובע :  זהו שילוב של שלושה סוגי אנטיביוטיקה עם תרופה להפחתת חומציות בקיבה.

 

הליקובקטר אנטיביוטיקה תופעות לוואי

בשל מינון האנטיביוטיקה הגבוהה שניתן בטיפול בהליקובקטר תופעות לוואי יופיעו ל , כ 15%- 25% מהאנשים והם אינם מצליחים להשלים את הטיפול עד סופו.
תופעות הלוואי הנפוצות הן חולשה, עייפות, שלשולים ופטרת וגינאלית בנשים וגרד.
טיפול בהליקובקטר תופעות לוואי

לעיתים יינתנו לבעלי רגישות לאנטיביוטיקה, סוגים אחרים של אנטיביוטיקה ובקומבינציות שונות. 

הטיפול התרופתי אינו מביא להכחדת החיידק בקיבה ב- 100% אלא בשיעור של 70%-90% הצלחה. יש אנשים שמוגדרים כנשאים כרוניים של חיידק הליקובטר לאחר שמספר ניסיונות של שימוש באנטיביוטיקה לא הראו הצלחה בחיסול החיידק.

לאחר סיום הטיפול באנטיביוטיקה לרוב לוקח למערכת העיכול מספר ימים עד שבועיים לחזור ליציאות סדירות. יש אנשים שלמרות סיום הטיפול האנטיביוטי,עדין מרגישים כאבים ונפיחות בבטן   וחשים כאילו החיידק לא נעלם. להם ניתן לעזור בטיפול משולב בצמחים דיקור ותוספים לפי הצורך.

 

כאבי בטן אחרי טיפול בהליקובקטר

מניסיוני מטופלים רבים מתארים כאבי בטן אחרי טיפול בהליקובקטר עם אנטיביוטיקה, כך שלא פעם תסמיני החיידק בקיבה עדיין נמשכים למרות שבבדיקות החיידק חוסל.

למה יש כאבי בטן אחרי טיפול בהליקובקטר ?

חשוב להבין שפעילות החיידק פוגעת ויוצרת גירוי ברירית מערכת העיכול הנמצאת בדופן הקיבה או התריסריון. נזקי הליקובקטר ברירית מערכת העיכול אלו הם שגורמים לכאבי הבטן ולתופעות האופייניות לחיידק השונות כמו :כאבי הבטן, נפיחות בטנית כמו כדורסל, לאחר אוכל ,גרעפסים, חולשה חזקה  חומציות שעולה או חוסר תאבון או תחושת שובע לאחר אכילה מועטה.
הפגיעה ברקמה נותרת גם ברגע שהחיידק איננו וכעת צריך להתחיל אצל חלק מהאנשים במלאכת השיקום כדי לעזור להפחית דלקתיות אם יש  ולאזן את הקיבה כדי להפסיק את הכאב. 

השאירו פרטים, ואחזור אליכם בהקדם:

או חייגו עכשיו ! 054-4518306

חיידק בקיבה איך מאבחנים ?

קיימים ארבעה סוגי בדיקות לזיהוי חיידק בקיבה:

בדיקת נשיפה הליקובקטר – הבדיקה השכיחה ביותר בתקופות הקורונה נמנעו מביצוע שלה. 

בדיקת צואה הליקובקטר pcr ( בעיקר בשימוש הקופות כיום) – לזיהוי גני של החיידק.

בדיקת דם – לזיהוי נוגדנים לחיידק הליקובקטור.

ביופסיה – המבוצעת תוך כדי גסטרוסקופיה אשר לאחריה ניתן גם להתאים אנטיביוטיקה ספציפית  במידה והוא עקשן במיוחד פעולה שנקראת תרבית לחיידק הליקובקטר.

חיידק הליקובקטר תזונה

חיידק בקיבה לרוב יוצר דלקת ברירית הקיבה שמפריעה לתפקוד של הקיבה ואחראית לרוב תסמיני ההליקובקטר. לכן כאשר הבטן רגישה ונפוחה לאחר אוכל נרצה להקל על הקיבה ולא לגרות אותה מדי :

  • לשמור על אכילה של 4-5 ארוחות קטנות ביום ולא להימנע ממזון.
  • להפחית ירקות קשים לעיכול כמו חסות, כרוב, עגבניות ,חצילים. 
  • להוריד לשבוע מוצרי חלב וגלוטן ולראות אם זה מקל.
  • להוריד לגמרי קפה מאכלים חריפים ואלכוהול.
    הליקובקטר ירידה במשקל

הליקובקטר ירידה במשקל – בשל הכאבים בבטן בחילות וחוסר נעימות לאחר אוכל,  לא מעט אנשים נמנעים מאוכל כדי לא לסבול דבר שגורם לא פעם לירידה מהירה במשקל באנרגיה ובחיוניות. חשוב לבוא  לטיפול ולהתאים תפריט תזונה שיעבור יותר בקלות בבטן ויאפשר יותר אנרגיה תוך כדי שמטפלים בנושא.

מתי כדאי להיבדק?

  • אתם סובלים מהפרעות עיכול, אי נוחות בקיבה, בחילות כאבי בטן עליונה, באזור מפתח הלב וגזים או התנפחות של הבטן מעל הפופיק.
  • אתם מטופלים זמן רב בתרופות המפחיתות חומצת קיבה, אומפרדקס, לוסק ועוד.
  • אתם סובלים ממחסור בוויטמין b12  או אנמיה.
  • יש בקרבתכם אנשים שחולים או חלו בכיב קיבה או תריסריון.

    לשאלות נוספות וייעוץ התקשרו עכשיו !  054-4518306       

המלצה

שיתוף:

מאמרים נוספים

חבל שתעזבו בלי שיפור במצבכם !

שילחו הודעה ואחזור אליכם בהקדם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות,
מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

לקביעת טיפול או שאלות נוספות, מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אליכם

דילוג לתוכן