גזים בבטן

גזים בבטן טיפול שעוזר
 

גזים בבטן זו תופעה מביכה אשר פוגעת באיכות החיים. ככלל, גזים בכמות סבירה הם תוצר לוואי של תהליך עיכול תקין -אדם ממוצע פולט 0.5-1.5 ליטר גזים ליום-אך כאשר כמות הגזים גדולה באופן מטריד, הגיע הזמן לטפל בבעיה !

אם מדובר ב: גזים כלואים בבטן, גזים חזקים, גזים מסריחים גזים בבטןשלרוב מלווים בנפיחות בטנית ואף כאבי בטן , הם לא נושא משעשע. תסמינים אלו, כאשר חווים אותם באופן מתמשך, מעידים על בעיה תפקודית של מערכת העיכול ותהליך עיכול לקוי. ושלא נדבר על אי הנעימות החברתית והימנעות ממפגשים .
ניתן ורצוי לטפל בגורמים לכך ולא רק 'לכבות שריפות' על ידי הימנעות ממזונות, שימוש בכדורי פחם ותרופות סבתא, אשר אמנם לעתים מקלים, אך לא פותרים את הבעיה לצמיתות.

מהיכן מגיעים גזים?

בתהליך העיכול שלנו משתתפים חיידקים המסייעים לנו לפרק את המזון שאנו אוכלים. תוך כדי פירוק המזון נוצרת תסיסה שגורמת לגזים כמו מתאן, פחמן דו חמצני ומימן (גז דליק) להשתחרר.
גזים אלה נפלטים בפירוק פחמימות חלבונים ומוצרי מזון נוספים.
 
סיבה נוספת להימצאות גזים במערכת העיכול היא בליעת אויר תוך כדי אכילה. מעניין לגלות שרוב הגזים אצל אדם בריא נוצרים בדרך זו.

 

מה גורם לגזים?

ישנן מגוון סיבות הגורמות להיווצרות מוגברת של גזים בבטן:

אכילת סוכרים פשוטים – סוכרים

אכילה לא נכונה: מרווח זמן אכילה והפרדה בין חלבונים ופחמימות

ארוחות גדולות ומרובות סוגי מזון שונים

שימוש באנטיביוטיקה ותרופות – הפוגעים בחיידקים הטובים

אי סבילות ורגישות למזון – תוצר של תפקוד לקוי של מערכת העיכול

טפילים וחיידקים במעיים ובקיבה – הליקובקטר פילורי, גיארדיה, תולעי מעיים ועוד

חוסר באנזימי עיכול  אנציפמד או חסימה בדרכי מרה – מונע פירוק תקין ומעודד תסיסת יתר

מחלות עיכול דלקתיות – קרוהן מעי רגיז

 

סוגי מזון מעוררי גזים

מזונות מסוימים ידועים כמעודדים גזים בבטן והימנעות מהם אכן מקלה על הבעיה, כל עוד לא טופלה לעומק.

כל אדם מגיב אחרת ולכן כדאי לבדוק את התגובה למזונות הנפוצים, שהינם:

  • קטניות: עדשים, שעועית, אפונה, חומוס.
  • ירקות ממשפחת המצליבים: כרוב, כרובית ברוקולי וקולרבי.
  • צנון, צנונית, לפת.
  • פלפלים – אדום, צהוב, ירוק, כתום.
  • בצל, שום.
  • פירות יבשים: תמרים, צימוקים משמשים.
  • חלב, מוצרי חלב וגלידות.

תרופות סבתא לגזים : תה שומר, תה קמומיל, זרעי קימל (יש ללעוס חצי כפית-כפית). מועילים למערכת העיכול ומקלים על הגזים.

טיפול בגזים בבטן

מניסיוני, כאשר בוחנים את סוגי המזון המעוררים גזים אצל אדם, מגלים שאותם מזונות בעבר לא גרמו לו לגזים, זה יותר ברור כאשר הרגלי התזונה לא השתנו. במצב כזה ברור שהבעיה אינה נעוצה בסוג מזון זה או אחר, אלא בשינוי שחל בתפקוד מערכת העיכול ובכך צריך לטפל.

רגישות למזון וגזים הן נורת אזהרה המעידה על בעייה רחבה יותר, שכן אדם לא מתחיל פתאום לייצר גזים בכמות גדולה ללא סיבה

ההימנעות ממזון היא שלב קצר בלבד בטיפול בגזים. לאחר שלב זה וטיפול ספציפי, קצר, פשוט ויעיל במקור הבעייה, המטרה היא לשוב ולאכול הכל מבלי להישאר תלויים בכדורים או בפתרונות אחרים היוצרים תלות.

אין צורך לקבל את אורח החיים עם גזים כעובדה מוגמרת! לגזים יש פתרון וניתן להיפטר מהם.

 

  לשאלות נוספות וייעוץ התקשרו  054-4518306  !       


טיפול בגזים בבטן

שם מלא חובה
מס טלפון
כתובת מייל חובה
נושא הפנייה
הזן את הקוד שבתמונה חובה
captcha
הודעה




לשאלות מלאו את הפרטים ואחזור אליכם בהקדם